www.vanklachtnaarkracht.org

 

Stel je voor: je bent huisarts of medisch specialist, je werkt in een kleine praktijk of in een grote instelling. Je raakt betrokken in een klachten of calamiteiten procedure. De emoties van de patiënt of familie lopen hoog op. Je hebt er nog niet eerder mee te maken gehad. De inspectie verwacht een calamiteiten onderzoek met alles wat daar bij hoort en gaat dat beoordelen. Het medisch tuchtcollege verwacht een verweer en er volgt misschien een zitting in de rechtszaal.

Allemaal emotioneel belastende trajecten, waar je veel niet van weet.

Onze Stichting biedt uitstekende onafhankelijk en strikt vertrouwelijke Peer Support met kennis van de procedures, hoe te handelen, te communiceren en hoe er mee om te gaan wanneer het je persoonlijk raakt. Eigenlijk (na-)scholing in het moment.

We hebben in ons netwerk zeer ervaren calamiteiten onderzoekers en gecertificeerde coaches die ook collega zijn.

Wij zijn gemakkelijk telefonisch bereikbaar op onze peer support steunlijn 085 130 32 70 voor al je vragen. Of stuur een e-mail naar info@vanklachtnaarkracht.org met je vragen.

Voor de strikt juridische kant zijn wij niet. Die valt onder je rechtsbijstandsverzekering.

 

In 2021 zetten wij ons in om voor jullie een nieuwe verzekeringspolis te realiseren, waar alle kosten van begeleiding en organisatie, rond klachten en calamiteiten, uit worden vergoed. Dat is de droom en hij lijkt haalbaar. Dat zou toch geweldig zijn?! Samen sterk!

Tot zolang kan je deelnemer worden van ons Kraanvogelfonds voor medici, zie onze website.

Voor 30 euro per jaar. Dan worden een deel van de kosten gedekt vanuit ons ‘broodfonds’.

Namens het bestuur,

Vincent Muller, kaderarts supervisor/coach NHG.