Je kunt direct contact opnemen of lees eerst wat de Stichting Van Klacht naar Kracht kan bieden.

Wat doet Van Klacht naar Kracht voor mij?

Stichting van Klacht naar Kracht helpt zorgverleners met het mentale aspect na een incident of klacht, zoals klachten volgens de wet kwaliteit klachten en geschillenzorg (wkkgz), procedures bij de geschillencommissie of een traject waarbij een patiënt de klachtenfunctionaris van je zorginstelling heeft ingeschakeld. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren nadat er een verkeerde diagnose is gesteld of wanneer de zorgverlener wordt beschuldigd van onzorgvuldig of onprofessioneel gedrag. Stichting Van Klacht naar Kracht biedt de hulpverlener in dergelijke situaties peer support. Wij bieden dus geen juridische bijstand, maar je wordt gekoppeld aan een ervaren collega die je als een coach of buddy bijstaat. De ondersteuning is altijd vertrouwelijk. Hoe deze er precies uit ziet, hangt af van uw behoefte en de concrete situatie. Dat kan gaan om:

 • Een luisterend oor van een collega waar je jouw verhaal kwijt kunt na een calamiteit, of tijdens een tuchtprocedure of calamiteitsprocedure.
 • Een coach en supervisor NHG die samen met jou de procedure doorloopt na een een fout, calamiteit of klacht.
 • Inhoudelijke kennis en expertise: uw contactpersoon heeft ervaring met het doorlopen van procedures na klachten of calamiteiten en kan bijvoorbeeld helpen bij de selectie van opleidingen.
 • Toegang tot ons netwerk van uitstekende calamiteitenonderzoekers, psychologen of psychiaters die je inhoudelijk verder kunnen helpen.

Voor wie is Stichting van Klacht naar Kracht?

Stichting van Klacht naar Kracht is er voor BIG-geregistreerde zorgverleners: apotheker (zowel leden als niet-leden van de KNMP), arts (zowel leden als niet-leden van de LHV), fysiotherapeut (zowel leden als niet-leden van de KNGF), gezondheidszorgpsycholoog, klinisch technoloog, orthopedagoog-generalist, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verloskundige en verpleegkundige. Behoor je tot een van deze beroepsgroepen en heb je hulp nodig na een klacht of calamiteit, neem dan contact op.

Wie krijg ik aan de lijn?

Wanneer je belt krijgt je één van onze aangesloten artsen (tevens supervisor/coach) aan de lijn. Deze arts heeft ervaring met en interesse in omgaan met klachten, calamiteiten of ingrijpende gebeurtenissen. De artsen van Stichting van Klacht naar Kracht zijn onafhankelijk, hebben een absolute geheimhouding, oordelen niet, zijn professioneel en zijn net als jij medisch professional.

De begeleider met wie je spreekt is zelf verantwoordelijk voor de telefonische begeleiding, heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en is aangesloten bij een klachtenregeling. De Stichting beheert administratief de Peer Support telefoonlijn maar is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het geboden telefonische contact.

Wat kost de begeleiding?

Stichting Van Klacht naar Kracht is een ANBI-stichting zonder winstoogmerk. Wij helpen zowel leden als niet-leden. Voor leden is de begeleiding gratis, aan niet-leden vragen we een vrijwillige bijdrage. Hier vind je informatie over lidmaatschap van onze stichting en kan je lid worden.

Contact

Heeft u vragen of wilt u begeleiding aanvragen? Via de onderstaande methodes kunt u contact opnemen.

info@vanklachtnaarkracht.org

WhatsApp

085-130 32 70

Of vult u het contactformulier in:

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht